NASCAR Home Tracks

Google+ Twitter Facebook rss

NWES Franciacorta 9/16 - 9/17 2017 Schedule

Whelen Euro Series
ELITE 1
ELITE 2
ELITE Club

EVENT LINKS: TICKETS | SCHEDULE | RACE CENTRAL LIVE | ENTRY LIST | LIVE TIMING | LIVE STREAMING

PRINTABLE FORMAT (PDF)

 

Thursday, September 14

Date/Time Division Event
08:00 All PADDOCK OPENS for installation of teams in pit-boxes
13:30 – 17:30 All CARS TECHNICAL INSPECTIONS (Technical pit-boxes, according time to appear)
16:30 – 17:00 Elite Club DRIVERS REGISTRATIONS (Briefing room)
17:00 – 17:15 Elite Club MANDATORY ELITE CLUB BRIEFING Drivers / Crew-chiefs (Briefing room)
17:15 – 17:30 Elite Club MANDATORY ELITE CLUB TRACK DISCOVERY (Pitlane exit)
17:45 – 18:15 Elite Club SESSION 1 (30 min)
18:00 – 19:00 Elite 1 & 2 DRIVERS REGISTRATIONS

 

Friday, September 15

Date/Time Division Event
08:00 – 09:00 Elite 1 & 2 DRIVERS REGISTRATIONS
09:00 – 11:00 All PRIVATE PRACTICES (120 Min)
11:15 – 11:45 All MANDATORY BRIEFING Drivers / Crew-chiefs / Spotters (Briefing room)
12:15 – 12:45 Elite 1 PRACTICE (30 min)
12:50 – 13:20 Elite 2 PRACTICE (30 min)
15:00 – 15:30 Elite 1 FINAL PRACTICE (30 min)
15:35 – 16:05 Elite 2 FINAL PRACTICE (30 min)
16:30 – 21:30 All TIRES REGISTRATION 1 AND PARC FERME (Tire Parc Fermé)
16:30 – 19:00 All PRIME TIRES MOUNTING AND REGISTRATION IN PARC FERME
16:45 – 17:15 Elite Club SESSION 2 (30 min)
17:30 – 18:00 Elite Club SESSION 3 (30 min)
19:00 – 21:30 All OPTION TIRES MOUNTING AND REGISTRATION IN PARC FERME

 

Saturday, September 16

Date/Time Division Event
08:45 – 09:15 All TIRES COLLECTION from Parc Fermé
09:00 – 09:30 All PIT WALK & AUTOGRAPH SESSION
09:45 All PRE-GRID OPENS (cars must park in pit-lane in order of Elite 1 combined practices)
10:00 – 10:08 Elite 1 QUALIFYING (8 min)
10:12 – 10:17 Elite 1 SUPERPOLE (5 min)
10:23 – 10:31 Elite 2 QUALIFYING (8 min)
10:35 – 10:40 Elite 2 SUPERPOLE (5 min)
11:30 – 12:00 All TIRES REGISTRATION 2
12:40 Elite 1 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers ready in their cars)
12:42 Elite 2 Cars move on fast lane in grid order
12:45 Elite 1 Green at Pitlane, all cars go to the grid (1 lap only)
12:50 – 13:10 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
13:10 Elite 1 Drivers Introduction
13:19 Elite 1 National anthems (USA followed by Spain)
13:22 Elite 1 Drivers in their cars, Music and race presentation
13:23 Elite 1 Introduction special guests
13:25 Elite 1 Show Pompom Girls, on the grid
13:27 Elite 1 Track evacuation (except 1 crew member per car)
13:28 Elite 1 Introduction Grand Marshall
13:29 Elite 1 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
13:30 – 14:10 Elite 1 RACE 1 ELITE 1 (25 LAPS – 63.00 Km) – Green Flag 1 Pace lap
17:15 Elite 2 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers ready in their cars)
17:17 Elite 2 Cars move on fast lane in grid order
17:20 Elite 2 Green at Pitlane, all cars go to the grid (1 lap only)
17:23 Elite 2 Introduction special guests
17:25 Elite 2 Show Pompom Girls, on the grid
17:27 Elite 2 Track evacuation (except 1 crew member per car)
17:28 Elite 2 Introduction Grand Marshall
17:29 Elite 2 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
17:30 – 18:00 Elite 2 RACE 1 ELITE 2 (25 LAPS – 63.00 Km) – Green Flag 1 Pace lap
18:30 – 19:30 All TIRES IN PARC FERME (Michelin pit-box)

 

Sunday, September 17

Date/Time Division Event
08:00 – 08:30 All TIRES COLLECTION from Parc Fermé
09:00 – 09:10 All WARMUP (10 min)
09:30 – 10:00 All PIT WALK & AUTOGRAPH SESSION
     
10:15 Elite 2 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers ready in their cars)
10:17 Elite 2 Cars move on fast lane in grid order
10:20 Elite 2 Green at Pitlane, all cars go to the grid (1 lap only)
10:23 Elite 2 Introduction special guests
10:25 Elite 2 Show Pompom Girls, on the grid
10:27 Elite 2 Track evacuation (except 1 crew member per car)
10:28 Elite 2 Introduction Grand Marshall
10:29 Elite 2 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
10:30 – 11:10 Elite 2 RACE 2 ELITE 2 (25 LAPS – 63.00 Km) – Green Flag 1 Pace lap
     
13:40 Elite 1 PRE-GRID OPENS (cars in pit-lane – Drivers ready in their cars)
13:42 Elite 2 Cars move on fast lane in grid order
13:45 Elite 1 Green at Pitlane, all cars go to the grid (1 lap only)
13:50 – 14:10 All GRID WALK & AUTOGRAPH SESSION
14:10 Elite 1 Drivers Introduction
14:19 Elite 1 National anthems (USA followed by Spain)
14:22 Elite 1 Drivers in their cars, Music and race presentation
14:23 Elite 1 Introduction special guests
14:25 Elite 1 Show Pompom Girls, on the grid
14:27 Elite 1 Track evacuation (except 1 crew member per car)
14:28 Elite 1 Introduction Grand Marshall
14:29 Elite 1 “Drivers Start your engines” by race Grand Marshall
14:30 – 15:10 Elite 1 RACE 2 ELITE 1 (25 LAPS – 63.00 Km) – Green Flag 1 Pace lap